TAILANDAS: 1000 šypsenų šalis


2019 11 29

Tailandas, dar kitaip vadinamas tūkstančio šypsenų šalimi, yra viena lankomiausių Rytų Azijos krypčių. Ir nėra ko stebėtis, kodėl ją pamilsta vis daugiau keliautojų: balto smėlio paplūdimiai – lyg iš atviruko, šilta bei skaidri jūra, nuostabus oras, palanki oro temperatūra net drėgnuoju sezonu ir, žinoma, nuolat besišypsantys bei svetingi vietiniai tajai! Pateikiame net 13 būdų, kaip lengviau įsilieti į vietinių gyvenimą ir iš tiesų patirti tikrąjį Tailandą.

 

Atraskite nepaliestos gamtos grožį

Jei norite atrasti tikrąjį Tailando gamtos grožį, keliaukite į šalia didžiausios Tailando salos Puketo esančią Kokosų salą. Jos laukiniai paplūdimiai nepaliesti civilizacijos, o ir visa sala kol kas išvengė modernaus gyvenimo įtakos, tad skubėkite, kol dar yra likę unikalių rojaus kampelių.

 

„Instagram“ vertos nuotraukos Ko Čango saloje

Pajuskite užburiančią Tailando gamtą ir pasidarykite nepamirštamo grožio nuotraukų Ko Čango baltojo smėlio paplūdimiuose. Čia ne tik įspūdingi saulėlydžiai, bet ir tobulas džiunglėmis apaugusių kalnų peizažas.

 

Pažabokite vėją Naklua paplūdimyje

Jei vėjas plaukuose ir jūros druska tarp pirštų jums asocijuojasi su atostogomis, Tailande nepraleiskite progos išbandyti burlentę Naklua paplūdimyje, kur įsikūręs burlentininkų centras. Tai ideali vieta tiek pradedantiems, tiek jau pažengusiems vandens sporto mėgėjams. Šiam sportui reikalingą įrangą galėsite išsinuomoti pačiame paplūdimyje.

 

Tapkite tailandiečių virtuvės profesionalais

Atostogaujant Tailande nederėtų apie maitinimo įstaigą spręsti iš išvaizdos, nes vietiniams nėra taip labai svarbi aplinka, kurioje valgoma, jie maistą gali gaminti ir visai ant gatvės, valgyti jį iš ne visai švarių indų ar švaraus stalo. Tajams svarbiau – maistas, o jie jį gamina tikrai gerai! Tad jei norite pajusti tikrą Tailando virtuvę – valgykite gatvėje arba dalyvaukite vietos maisto gamybos pamokoje. Tai suteiks idėjų, kaip paįvairinti patiekalų skonį grįžus namo.

 

Išmėginkite tailandietišką masažą

Keliaujant po Tailandą privalu pasimėgauti tradiciniu tajų masažu. Tailandietiškas masažas atliekamas visur, netgi paplūdimiuose, ir jums ypač pasiseks, jei masažu mėgausitės palydėdami saulę. Dažniausiai siūlomas viso kūno ar tam tikrų kūno vietų, tokių kaip galvos, rankų, pėdų, masažas. Masažo metu vietinės moterys naudoja natūralius aliejus, kurie puikiai atpalaiduos kūną.

 

Išvyskite didžiausią atogrąžų sodą

Nong Nooch kaime 240 ha ploto įkurtas atogrąžų sodas yra vienas pačių didžiausių Tailando, o galbūt ir viso pasaulio sodų, esantis vos už 20 km nuo Patajos. Sodas dar kitaip vadinamas orchidėjų parku. Jame sukaupta įspūdinga orchidėjų ir kaktusų kolekcija, veša palmių giraitė.

 

Pasiklyskite Bankoko kanalų labirintuose

Bankokas kartais vadinamas Rytų Venecija dėl miestą išraizgiusių kanalų, sutekančių į Čau Prajos upę. Tad lankant Bankoką reikėtų skirti laiko kanalų labirintams ištirti: pasiplaukiokite trumpu kruizu upe, apsilankykite plūduriuojančiame turguje ar tiesiog atsigaivinkite šalia kanalų. Iš vandens pusės atsiveria viena gražiausių Bankoko panoramų.

 

Pasilabinkite su vietos gyvūnais

Čon Burio provincijoje, daugiau nei 800 ha ploto teritorijoje, įsikūręs atviras Khao Kheow zoologijos parkas jau daugiau kaip 30 metų rūpinasi laukiniais gyvūnais. Tai pirmasis Tailando zoologijos sodas, priklausantis pasaulinei zoologijos sodų organizacijai WAZA. Šiame zoologijos sode ne tik rūpinamasi gyvūnais, bet ir vykdomi nykstančių rūšių tyrimai, jų išsaugojimo veikla. Daugelis laukinių gyvūnų gyvena ne narvuose, o didžiulėse aptvertose teritorijose – galėsite juos pašerti ir net paglostyti.

 

Prisijaukinkite Kau Lako upę

Pasukite į šalį nuo išminto tako ir sutikite Kau Lako (Khao Lak) provincijos gamtos stebuklus bei tradicinį gyvenimą. Pažinkite Tailandą iš kitos pusės – plaukite bambukiniu plaustu natūralia srove ir atraskite staigmenų už kiekvieno posūkio: spalvotą tropikų paukštį, egzotiškų vaisių, pamatykite nuostabų kraštovaizdį jodami ant dramblio.

 

Pasinerkite į Bankoko šurmulį

Daugiau kaip 8 milijonus gyventojų turinti Tailando sostinė Bankokas yra bene didžiausias šalies traukos centras, kurį neretai matome ir kino filmuose. Spalvomis ir kvapais viliojantys turgūs, azijietiška virtuvė bei pašėlęs naktinis gyvenimas daro šį miestą nepamirštamu įvykiu.

 

Pajuskite prieskonių gausą

Tailandą drąsiai galime vadinti gatvės maisto rojumi, kur tarsi vizitine kortele yra tapusi gatvės virtuvė. Čia savo skrandį palepinsite tešloje keptais bananais, tradicinėmis papajų salotomis, populiariaisiais spring rolls, tradiciniu pad thai patiekalu, o kur dar kiekviename žingsnyje parduodami šviežiausi mangai ar ananasai. Žinoma, dažnai receptorius atakuos prieskonių gausa, tad labai neskubėkite iškart lepintis vietiniu maistu, nes kažkam jis gali pasirodyti netgi pernelyg aštrus.

 

Užuoskite vietinį turgų

Bankoko kanaluose ant vandens yra įsikūręs ir garsusis plaukiojantis turgus, kur milžiniškoje teritorijoje galima įsigyti prekių nė neišlipus iš valties. Čia rasite šviežiais, ką tik nuskintais vaisiais ir daržovėmis nuklotų prekystalių, suvenyrų ir tradicinių rankdarbių parduotuvėlių, meno galerijų ar net iš tikmedžio pagamintų, autentiškais drožiniais išmargintų baldų prekyviečių. Tad sukti galvos, ką artimiesiems parvežti lauktuvių iš Tailando, tikrai nereikės.

 

Praleiskite naktį plūduriuojančiuose nameliuose

Jei Tailande ieškote vietos, kur nuostabi gamta, mažai turistų ir vis dar nuoširdžios vietinių šypsenos – keliaukite į Soko Kalvų (Khao Sok) nacionalinį parką, kuris turi išties nepaprastą kraštovaizdį: atogrąžų miškai, aštrūs skardžiai, ežeras, tolumoje stūksantis kalnų masyvas, daugybė egzotinių gyvūnų rūšių. Šiame parke apsistokite ant Cheow Lan ežero plūduriuojančiuose nameliuose, kur kiekvieną rytą, vos atsibudus, jus pasitiks gaivus oras ir pasakiško grožio ežero bei atogrąžų augalijos panorama.