Interjero tendencijos, kurios pasiliks


2019 04 15 | Inga Norkė

Tiek pasaulio mada, tiek interjerai atsigręžia į praeitį ieškodami naujų idėjų ateičiai. Vieni trendai sublizga ir dingsta, kiti pasilieka ilgam. Pastaruosius mes matome ne tik viešosiose erdvėse (restoranuose, viešbučiuose) ar žurnalų puslapiuose, bet ir pasikviečiame į savo namus. Tai kas gi tos tendencijos nugalėtojos, kurios nežada niekur trauktis? Konsultuoja „Evadeco“ interjero salono vadovė Inga Pravackienė.

Spalvos

Sodrios spalvos seniai nebuvo tokioje aukštumoje kaip pastaruosius metus: nuo burgundiško vyno iki turkio ar smaragdinės. Bijantiems dominuojančių tamsesnių spalvų namuose užteks ir spalvos išsišokėlės. Greičiausiai ji „nusės“ ant vieno ar kito, o gal ir kelių baldinių akcentų.

 

 akrilinėlimis detalėmis, bei veidrodiniai yra geidžiami ten, kur mažomis detalėmis norima įnešti subtilios prabangos.

 

„Pagal „Pantone“ spalvų institutą šių metų spalva yra koralų. Ji lengvai įsilieja į interjerą, todėl neabejoju, kad ši spalva greitai atras savo vietą interjere“, – sako „Evadeco“ interjero salono vadovė I. Pravackienė ir priduria, kad kartu koralų interjero prekių parduotuvėse atsiranda daugiau švelniai rožinės, žemės ir bronzos spalvos pasiūlos.

Baldai

Venecijietiško stiklo baldų tendencija paplito visame pasaulyje dar praeito amžiaus pradžioje ir buvo tarsi glamūro išraiška. Prieš porą metų ji grįžo: „Baldai su permatomomis, t. y. akrilinėlimis detalėmis, bei veidrodiniai yra geidžiami ten, kur mažomis detalėmis norima įnešti subtilios prabangos. Taip pat ir ten, kur reikia optiškai padidinti erdvę“, – sako I. Pravackienė.

 

Taip pat 2019 metų tendencijų sąraše yra art deco stiliaus, prabangos ir dekadanso baldai. Ilgaamžės natūralios medžiagos ir vėl populiarios: marmuro konsolės, stalai, dekoruoti agato akmeniu, ir pan. Miegamojo erdvėje dominuoja lovos su aukštais ir minkštais atlošais. Miego erdvę papildo, bet neapsunkina veidrodinės spintelės prie lovos.

 

kaip akmuo ar medis – tampa nebeatsiejama detale ne tik klasikiniuose, bet ir moderniuose namuose.

 

Aksomas ir velvetas

Iki pat vėlyvųjų viduramžių aksomas buvo prieinamas tik aukštiesiems visuomenės sluoksniams. Šiandien jis yra audžiamas ir iš kitų pluoštų – medvilninių, viskozinių, sintetinių. Tačiau tai nė kiek nemenkina šio išties karališko audinio vertės. Priešingai – tik suteikia jam papildomo tvirtumo ir supaprastina priežiūrą.

Ši medžiaga jau kurį laiką yra labai populiari baldų dizaino sprendimuose ir nebėra tik prabangių „prezidentinių“ namų detalė. Beje, jai gali antrinti ir velvetas. Šiuos audinius galima naudoti daug kur: nuo pagalvėlių iki audiniais aptrauktų lovų galvūgalių, minkštų kėdžių, sofų, krėslų gamybai… Ir taip, šiemet šie audiniai – vis dar populiariausi.

Metalizuotos detalės

Kita stipriai savo pozicijas išlaikanti ir jas netgi auginanti tendencija – blizgios detalės. Jos prie natūralių medžiagų – tokių kaip akmuo ar medis – tampa nebeatsiejama detale ne tik klasikiniuose, bet ir moderniuose namuose. Pernai ypač išpopuliarėjo aukso ir žalvario detalės: nuo auksinių maišytuvų iki durų ar spintelių rankenėlių, 2019 metais jos tęsia savo žvilgantį triumfą.

Beje, gera naujiena ta, kad norintys savo jau įrengtus namus papildyti aukso detalėmis neturėtų bijoti jau ten esančių sidabro ar kitos spalvos metalų reakcijos: „Vis dažniau galima pamatyti, kai skirtingi metalo atspalviai yra derinami tarpusavyje. Pavyzdžiui, auksas, bronza ir nikelis puikiai atrodys su sendinto metalo akcentais“, – teigia „Evadeco“ interjero salono vadovė.

Apšvietimas

Kadangi baldai tampa vis prašmatnesni ir išraiškingesni, prie jų yra derinami ir masyvūs šviestuvai su daug krištolo, stiklo ar metalo konstrukcijų.

 

Daugybė stilingų ir jaukių idėjų namams!

www.evadeco.lt

GALERIJA: