Beyonce ir Luvras – kas bendro?


2019 04 17 | Inga Norkė

Pernai Luvre apsilankė 10,2 mln. žmonių, kurie gėrėjosi net 35 000 ten esančių meno kūrinių. O žinote, kas dar ten apsilankė 2018-aisiais? Beyonce ir Jay-Z!

Specialiai dėl poros uždarytame Luvre Beyonce kartu su vyru Jay-Z nusifilmavo dainos „APESH*T“ klipe. Paleidus jį netgi atsirado Beyonce įkvėpti turai po Luvrą. Viskas, ką ji paliečia klipo metu, atrodo, virto auksu. Pernai Luvras pagerino visų pasaulio ir savo paties muziejų lankomumo rekordus.

 

Kas taps populiariau nei Prancūzija?

Jau daug metų populiariausia kelionių kryptimi yra Prancūzija, o miestas – Paryžius, tačiau „Euromonitor International“ žvelgia į rodiklius ir praneša, kad greitai nebe Europoje turėsime populiariausią kelionių kryptį. O kur?

 

Itin spartus ekonomikos augimas, vizos gavimo proceso supaprastinimas, vidurinės klasės Azijoje augimas (80 proc. keliautojų Azijoje yra patys azijiečiai) rodo, kad apie 2030 metus populiariausia kelionių šalimi taps Kinija.

 

 

Už Veneciją teks susimokėti

Venecijos valdžiai suteikta teisė įvesti naują mokestį, kuris pakeis dabartinį „pagalvės“. Pastarąjį moka tik tie keliautojai, kurie leidžia naktį miesto viešbutyje ar išnuomotame bute.

Naująjį mokestį turės mokėti visi miesto turistai, net jeigu ir atvyksta į Veneciją tik kelioms valandoms. Planuojama, kad mokestis bus 2–5 eurai, bet sezono piko metu gali siekti ir 10 eurų. Italijos laikraštis „La Repubblica“ rašo, kad pagal naująją sistemą miestas gali surinkti apie 50 mln. eurų per metus. Dabar „pagalvės“ mokesčio surenkama maždaug 30 mln. eurų kasmet.

Geriausio pasaulio restorano šeimininkas keis Dubajų

Modenoje esantis Massimo Botturos restoranas „Osteria Francescana“ „50 geriausių pasaulio restoranų“ rinkimuose pernai laimėjo pirmąją vietą. O šiemet Massimo pirmąkart išdrįso žengti už Italijos ribų ir atidaryti savo restoraną Dubajuje.

Taigi šių metų vasarį prestižiniame „W“ viešbutyje su vaizdu į rivjerą duris atvėrė „Torno Subito“ („Greitai sugrįšiu“), kuriame prabangos pertekusiame Dubajuje labai daug dėmesio skiriama tvarumui, atsakingam produktų naudojimui ir paprastam, bet skaniam itališkam maistui.

 

Jūrų muziejuje – rekordinis lankytojų skaičius

Lietuvos jūrų muziejuje pernai apsilankė 793 346 lankytojai – tai rekordinis lankytojų skaičius Lietuvos muziejuose.

2018-ieji buvo pirmieji metai, kai po rekonstrukcijų visa apimtimi veikė muziejaus akvariumo bei istorinės ir gamtos ekspozicijos Nerijos forte. Ar matėte?

 

„Žmonės eina būti suvilioti ir patys vilioti. Mano erdvės yra kuriamos jų susitikimams.“

 

Lietuviai be vizos gali vykti į dar vieną šalį

Nuo vasario 1-osios lietuviams bus paprasčiau aplankyti Uzbekiją – mūsų šalis pateko tarp 45 valstybių, kurių piliečiams netrukus bus leidžiama Uzbekijoje be vizos prabūti 30 dienų.

Uzbekija skelbia, kad taip norima skatinti turizmą. Tam žengtas dar vienas žingsnis – priimtas naujas teisės aktas dėl viešbučių. Jame skelbiama, kad viešbučiai turi pasiūlyti nakvynę nepaisant žmogaus gyvenamosios vietos, pilietybės, santuokinės padėties. Anksčiau šalyje nebūdavo leidžiama kartu apsigyventi nesusituokusiai porai.

 

 

Vienas laukiamiausių viešbučių atidarymų Europoje

„W Hotels“ galiausiai pavyko susitarti, renovuoti ir XIX a. vienuolyno patalpose Tel Avive atidaryti vieną unikaliausių viešbučių Europoje – „The Jaffa Residences“.

Šiame pastate yra netgi XIII a. sienų liekanų, kurias puošia britų šiuolaikinio meno ikonos Damieno Hirsto paveikslai. „The Jaffa Residences“ iškart tapo karščiausiu smalsuolių akių neatsiginančiu tašku mieste.

 

Dar vienas viešbutis buvusiose šventose patalpose

Vienas žymiausių viešbučių dizaino meistrų – Jacques’as Garcia – kviečia į dar vieną savo kūrinį – 39 kambarių „L’Oscar“, duris atvėrusį Londono Holborno rajone. Viešbutis įsikūrė buvusioje bažnyčioje.

 

Kad ir kur būtų – ar „NoMad“ Niujorke, ar „La Reserve“ Paryžiuje, ar dabar „L’Oscar“ Londone – visur galima pastebėti, kad kurdamas J. Garcia nuosekliai vadovaujasi savo paties žodžiais: „Žmonės eina būti suvilioti ir patys vilioti. Mano erdvės yra kuriamos jų susitikimams.“

 

Kinų valdžia uždarė Everesto stovyklavietę

Tibeto dalyje esanti Everesto stovyklavietė gali būti pasiekiama automobiliu (o iš Nepalo pusės į antrąją Everesto stovyklavietę reikia kopti dvi savaites), todėl ten masiškai vykdavo ne tik alpinistai, bet ir smalsuoliai. Ši vieta tapo šiukšlynu (net aštuonios tonos atliekų, kurias iš ten išvežti nėra taip paprasta). Kinų valdžia pagaliau tai ryžosi sutvarkyti.

Tibeto stovyklavietė su puikiu vaizdu į šį milžiną nuo šiol yra prieinama tik tiems, kurie kopia ir turi reikiamą leidimą. Tokių leidimų per metus yra išduodama vos 300.

 

GALERIJA: